28 november 2016

Svenska Retursystem start met SMART Pooling

Svenska Retursystem introduceert in 2017 een nieuw digitaal platform genaamd SMART Pooling.
Met dit platform willen zij hun klanten in de Zweedse voedsel industrie op een administratief eenvoudige manier meer grip geven op hun logistieke middelen zoals meermalige en eenmalige pallets, rolcontainers en (zuivel) kratten. Het SMART Pooling platform biedt de mogelijkheid tot besparingen op zowel tijd als kosten voor de gehele logistieke keten.
De systeem dat als basis dient voor het platform is door Bexter geleverd en is door Svenska Retursystem en haar klanten verder vorm gegeven. Bergendahls is de eerste retailer die vanaf oktober 2016 actief met het platform werkt, met het doel de gehele keten in de komende jaren aan te sluiten en het platform te verbreden.

Bergendahls, een top 5 retailer in de voedsel, mode en woninginrichtingsindustrie in Zweden, registreert dagelijks 6.000 – 8.000 logistieke bewegingen in verschillende systemen. Goede grip op hun logistieke middelen is daarom essentieel en is momenteel complex en arbeidsintensief.
“Onderzoek naar een passend systeem voor ons als Bergendahls heeft tot de conclusie geleid dat dit een erg kostbare onderneming zou zijn. Als zowel co-eigenaar en klant van Svenska Retursystem was direct duidelijk dat het gezamenlijk investeren in de ontwikkeling van een platform voor de gehele industrie de beste oplossing zou zijn”, aldus dhr. Stefan Karlsson, manager Logistieke ontwikkelingen van Bergendahls.

Via SMART Pooling is alle informatie met betrekking tot logistieke middelen centraal vastgelegd. Producenten, groothandelaren, winkels en restaurants kunnen gebruik maken van het platform om zo tijd en geld te besparen.
“De ontwikkeling van ons SMART Pooling platform ondersteunt onze missie om de logistieke stromen in de keten steeds efficiënter en milieuvriendelijker te maken, met een continue blik op de toekomst. Het platform is de basis voor de doorontwikkeling van ‘slimme’ logistieke middelen met ingebouwde sensoren. Dit kan bijvoorbeeld real-time metingen in een temperatuur gecontroleerde keten verbeteren, met als doel minder voedselverspilling”, aldus Anna Elgh, CEO van Svenska Retursystem.
 


Voor meer informatie, neem contact op met:

Svenska Retursystem
Email: info@retursystem.se
Telefoon: +46 8 728 51 60


Svenska Retursystem: www.retursystem.se

Svenska Retursystem is 15 jaar geleden gestart met het op een effectieve en milieuvriendelijke manier beheren van het Returnable Transport Item (RTI) management in de Zweedse voedselindustrie. Zij hebben meermalige logistieke middelen (pallets en kratten) ontwikkeld voor het transport van diverse consumentengoederen. De pool is sterk groeiende en vandaag de dag levert en recyclet Svenska Retursystem meer dan 130 miljoen kratten op jaarbasis. Dit staat gelijk aan ruim 500.000 logistieke middelen die dagelijks in de Zweedse voedselindustrie als ladingdragers gebruikt worden.

 


Tom Klein, Sales Director Bexter BV
Email: t.klein@bexter.nl
Telefoon: + 31 15 750 10 50