06 december 2018

Individueel scannen is verleden tijd

Volledige registratie van medische instrumenten zonder scanhandelingen op de CSA. Lees dan verder of bekijk het filmpje!

 

Vuile medische instrumenten, die zijn gebruikt bij een operatie worden gebracht naar de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) waar ze worden gereinigd, gecontroleerd en vervolgens geretourneerd naar de ziekenhuizen. MediTracker is een track en trace applicatie waarin dit volledige (logistieke)proces geregistreerd wordt.

 

In het proces, zijn er een aantal momenten, waar veel netten en los instrumentarium tegelijk geregistreerd moet worden. Zoals bij het belanden van een autoclaaf, waar de netten en instrumenten gesteriliseerd worden. Deze registratie is wettelijk verplicht en gebeurt nu door alle barcodes individueel te scannen. Per lading kan dit oplopen tot meer dan 100 scans. Een proces dat veel tijd kost en  foutgevoelig is.

 

    

 

Door de netten en losse instrumenten van RFID-tags te voorzien, kan dit geregistreerd worden in MediTracker. De RFID-tags hebben een uniek EPC-nummer (Electronic Product Code). De batterijloze tags zijn bestendig om het schoonmaak- en sterilisatieproces te doorstaan en kan duizenden roulaties meegaan. Tijdrovende en foutgevoelige scanhandelingen zijn voorbij met deze RFID-tags, die geautomatiseerd gescand kunnen worden. Bij een aantal van onze klanten worden de tags al automatisch gescand. Zo is in het filmpje een testopstelling met RFID-scanapparatuur van Intellifi te zien bij één van onze nieuwste klanten, die gebruik maakt van MediTracker. Op deze manier tonen we dat het ook voor hun een haalbare oplossing is.

 

Heb je het idee dat dit ‘toekomstmuziek’? Ben je enthousiast en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met één van onze collega’s. Zij helpen je geheel vrijblijvend en kijken wat er mogelijk is bij jou!