Bexter en Beurtvaartadres in de sierteelt

TransFollow is de standaard voor de digitale vrachtbrief. TransFollow geeft verladers, vervoerders en ontvangers meer regie en controle over het logistieke proces. 

Elke partij kan zich aansluiten op het TransFollow-platform en met de eigen bedrijfssoftwaregegevens uitwisselen, ontvangst of levering digitaal ondertekenen en de status van een zending volgen. Met TransFollow bespaart u tijd en geld en krijgt u zekerheid over zendingen. Naast de vrachtbrief is bij TransFollow ook het bewijs van aflevering (POD) digitaal beschikbaar en heeft de gebruiker de mogelijkheid om de emballage items op de vrachtbrief op een gestructureerde manier vast te leggen. Beurtvaartadres is de exclusief distributeur van TransFollow in Nederland. Zij adviseren bedrijven die willen overstappen naar papierloos transport en helpen hen de e-CMR in hun bedrijfsprocessen te implementeren.

Hoe vullen wij elkaar aan?

De emballage die in de sierteeltsector omgaat vertegenwoordigt een aanzienlijke waarde. Daarom is het belangrijk dat uw emballage op een juiste manier genoteerd en verwerkt wordt zodat u inzicht heeft in uw saldi. De uitwisseling en registratie van de emballage is nu veelal handwerk en daardoor zeer arbeidsintensief en foutgevoelig. Door dit proces te automatiseren met TransFollow krijgen alle aangesloten ketenpartners realtime de informatie terug. Wij hebben met ons emballagemanagementsoftware (Avalanche en TrackOnline) een gestandaardiseerde koppeling met TransFollow. De emballage informatie op uw digitale vrachtbrief wordt direct verwerkt in onze software, waardoor geen handmatige handeling meer nodig is om uw administratie bij te werken.

Wat levert het u op?

  • Juridische dekking, de e-CMR is juridisch 100% juist;

  • Uw emballage saldi zijn realtime inzichtelijk;

  • De status van uw zending is realtime inzichtelijk;

  • Het afleverbewijs is direct na het tekenen voor ontvangst beschikbaar voor de hele keten;

  • Directe en indirecte kostenbesparingen door minder handelingen en meer inzicht;

  • Duurzaamheid door minder printen en minder papiergebruik;

  • Transparantie. Alle administraties zijn aan elkaar gekoppeld;

  • Automatisering van de administratie. Er is geen handmatige verwerking van documenten meer nodig.

Het proces 

Hieronder vindt u een fictieve klantcase van een klassieke keten. Cross docking is ook mogelijk. 

Ketenoplossing

Momenteel hebben een aantal klanten van ons in de sierteeltsector de handen ineengeslagen om een start te maken met TransFollow. Deze gebruikers hebben TransFollow in hun bedrijfsproces opgenomen en gaan de komende maanden op een aantal internationale trajecten een start maken. 

Interesse of meer weten?

Neem vrijblijven contact op met Bart Strijbosch via support@bexter.nl of bel +31 15 750 10 43/49. 

Indien u meer informatie wilt over de e-CMR, neem dan contact op met Beurtvaartadres. Ga hier naar de checklist voor het gebruik van TransFollow. 

PARTNERS

Meer weten?

Neem contact op met Bart Strijbosch.