CoperniCare

CoperniCare is onderdeel van Copernicus Interchange Technology B.V. en ontwikkelt sinds 2010 speciale softwareoplossingen voor instellingen in de zorg. Hun softwareoplossingen zijn vooral gericht op het registreren en traceren van medische artikelen, instrumenten, apparatuur, weefsel en patiënten. 

Het succes van CoperniCare schuilt in het feit dat zij niet alleen de softwareoplossingen leveren maar ook de implementatie faciliteren. Daarbij werken ze nauw samen met partijen die veel ervaring hebben met de processen en procedures in ziekenhuizen.

Instrumenten volgsysteem


Niet alleen het registreren en traceren van instrumenten(sets) en medisch technisch apparatuur is van groot belang, ook is het een must om steriele medische artikelen en implantaten te traceren. Sinds 2018 heeft Bexter de handen ineengeslagen met CoperniCare. De module van  CoperniCare wordt ingezet als Voorraad Volgsysteem en al ingezet bij het HAGAZiekenhuis en Alrijne Ziekenhuis. Het traceert medische apparatuur en instrumenten(sets) door op verschillende momenten rondom het CSA sterilisatieproces de instrumenten(sets) te scannen. Hierbij maken wij gebruik van de GS1 barcode standaard. Door onze track en trace software te bundelen, zetten CoperniCare en Bexter nu één unieke en complete oplossing in de markt.

Koppeling met het Voorraad Volgsysteem


MediTracker kan je inzetten binnen de eigen ziekenhuisorganisatie eventueel volledig geïntegreerd met het CoperniCare Voorraad Volgsysteem (VVS). Op deze manier wordt alles gekoppeld, van instrumenten tot voorraadartikelen, die zijn verbruikt tijdens de operatie van de patiënt. Bovendien kan je vanuit het VVS de opslaglocaties van de steriele instrumentensets vastleggen, terugvinden en koppelen met het ERP van het ziekenhuis.

Naast een geïntegreerd VVS en instrumentvolgsysteem realiseren CoperniCare en Bexter ook de koppeling met het EPD van het ziekenhuis. Hierdoor is de operatieplanning inzichtelijk voor de afdelingen die de OK bevoorraden. Wij werken zowel met barcodering als met Radio Frequency Identification (RFID).

 

CoperniCare xVS biedt de volgende modules:

  • Voorraad Volgsysteem (VVS): Het volgen en traceren van (steriele) medische artikelen, implantaten, verbruiksartikelen en andere hulpmiddelen.
  • Weefsel Volgsysteem (WVS): Op eenvoudige en veilige wijze menselijk weefsel afkomstig van donoren registreren en traceren van afname tot toepassing in een patiënt.
  • Registratie & Volgsysteem Stamcelunit (RVS-SCU): De kernfunctie van het RVS-SCU is het registreren en traceren van alle zaken rondom stamceltransplantaties: van collectie, bewerking en opslag van stamcellen tot en met de reïnfusie in de patiënt.

CoperniCare werkt met diverse modules, zoals het Voorraad Volgsysteem en Weefsel Volgsysteem. In deze systemen worden artikelen geregistreerd en beheerd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw zorginstelling te bespreken! Ook beantwoorden wij graag al je vragen.

 

Door onze track en trace software te bundelen, zetten CoperniCare en Bexter nu één unieke en complete oplossing in de markt.
OPDRACHTGEVER

Meer weten?

Neem contact op met Toon de Jong. Verantwoordelijk deze case.