Breewel Transport

Breewel Transport is gespecialiseerd in de fijnmazige distributie van bloemen en planten naar zo’n 2.300 losadressen in Frankrijk. Een familiebedrijf met vestigingen in Nederland en Frankrijk, dat met 350 medewerkers en ruim 200 eenheden geconditioneerd transport verzorgt. Nadat de ladingen in Nederland bij de bloemenveilingen zijn opgehaald, worden de vrachten in Hazeldonk bij grens met België uitgesorteerd en opnieuw geladen. Snel, nauwkeurig en strak georganiseerd.

700 transportopdrachten per dag met Avalanche

In de distributie van bloemen en planten wordt intensief gebruikgemaakt van de rollende Deense container. Voor de registratie hiervan is Breewel Transport 10 jaar geleden overgestapt van Excel via CC-MS naar Avalanche. De medewerkers verwerken nu moeiteloos de emballagetransacties van zo’n 700 transportopdrachten per dag.

Goed plannen is mensenwerk

De klanten bestaan zowel uit leveranciers als uit afnemers van bloemen en planten. “De orders worden ’s ochtends verzameld en de producten moeten zo snel mogelijk in de winkel staan”, vertelt Peter Kooijman, ICT Manager bij Breewel Transport. “De ritplanning van het transport luistert heel nauw. Auto’s op weg naar de eindbestemming worden herverdeeld om de ritplanning verder te optimaliseren.”

Efficiënt, ook voor de klant

Bij Breewel Transport is Avalanche gekoppeld aan het Transport Management Systeem, waardoor de opdrachten automatisch in Avalanche komen. De chauffeurs registreren in hun boardcomputers o.a. het laden en lossen en de rij- en rusttijden. Ook ontvangen ze hierin hun transportopdrachten.
 
Bij verschillen tussen de gegevens van Breewel en die van hun klanten, overleggen de klanten vaak stapels papier en Excel bestanden. “Zij zijn dan dagen aan het spitten, op zoek naar de verschillen. Wij halen de gegevens met 1 druk op de knop uit Avalanche, waarbij onze data meestal klopt”, aldus Peter.

“Breewel vervoert per jaar zo’n 500.000 Deense Containers met bloemen en planten” vertelt Peter. De verladingen verwerken zij in Avalanche. Dit doen zij zowel voor hun eigen administratie als in opdracht van hun klanten.

Met enkele klanten wisselt Breewel de gegevens van de retouren automatisch uit. Deze klanten maken ook gebruik van Avalanche waardoor ook zij veel tijd besparen en eerder over de informatie beschikken. Tijdrovende discussies over verschillen in de administraties behoren hiermee tot het verleden.

 

Cijfers

Actief in: Nederland, Frankrijk
Eenheden: 200
Medewerkers: 350 
Losadressen: 2.300 
Ladingdragers / jaar: 500.000
Avalanche is eenvoudig, efficiënt en betrouwbaar. Bexter is innovatief en klantgericht.
OPDRACHTGEVER

Breewel Transport verzorgt de distributie van bloemen en planten, met 500.000 ladingdragers per jaar

CIJFERS
700 opdrachten per dag
100% Avalanche

Meer weten?

Neem contact op met Tom Klein. Verantwoordelijk deze case.