Combi-Ster

Combi-Ster ondersteunt klinieken en ziekenhuizen als Haga Ziekenhuizen en Reinier de Graaf Groep met het reinigen, controleren, steriliseren, samenstellen, verpakken en transporteren van medische instrumenten.

MediTracker bij Combi-Ster

Ziekenhuizen en klinieken zijn traditioneel veel tijd kwijt aan het handmatig tellen, controleren en beheren van medische instrumenten. Samen met het reinigingsproces op de Centrale Sterilisatie Afdeling kost dit veel tijd en geld. Met de inzet van MediTracker van Bexter neemt Combi-Ster dit gehele proces uit handen, zodat ziekenhuizen en klinieken altijd voorzien zijn van de gewenste gesteriliseerde medische hulpmiddelen. 

Hoe het werkt

MediTracker zorgt ervoor dat instrumenten, instrument-verzamelnetten en transportkarren gevolgd kunnen worden door de hele keten heen. Bovendien leest de MediTracker software de operatiekamerplanning, zodat het juiste instrumentarium voor alle operaties wordt klaargezet en medewerkers niet misgrijpen. Alle instrumenten, instrumenten-verzamelnetten en transportkarren zijn voorzien van RFID-tags. Die worden ingelezen op de operatiekamer, bij de Centrale Sterilisatie Afdeling / Combi Ster en tijdens transport. Hierdoor is het aantal menselijke handelingen tot een minimum beperkt en is realtime inzicht in voorraad, locatie en status.
 

Cijfers

  • Ruim 50.000 instrumenten
  • 5.500 instrumenten-verzamelnetten
  • 6 locaties
MediTracker heeft verrassend veel inzicht gegeven in onze processen waardoor de efficiëntie enorm is toegenomen.
OPDRACHTGEVER

logo van Combi Ster, de Centrale Sterilisatie Afdeling van meerdere ziekenhuizen

PARTNERS

CIJFERS
50K instrumenten real-time inzicht
5.500 instrumenten-verzamelnetten
6 locaties

Meer weten?

Neem contact op met Toon de Jong. Verantwoordelijk deze case.