Contraload

Ladingdragers zijn de core business van Contraload. “We investeren in deze assets. We poolen en verhuren ze”, aldus oprichter en directeur Sylvain Naets. “Daaromheen: de logistieke dienstverlening. Onze klanten zitten op 1600 locaties in 26 landen. Dat maakt het beheer complex.” Al snel na de oprichting in 2004 werd duidelijk dat Excel niet voldeed. Bexter bood een asset management oplossing die de complexiteit wél aankon.

Specifieke bedrijfsbehoeften

Met de wensen en eisen van Contraload in beeld, ging Bexter alle mogelijkheden van CC-MS onderzoeken. CC-MS was de voorloper van Avalanche. Naets: “Bexter ontwikkelde samen met ons de software door tot POOL-IT. Dat verliep goed en snel, waardoor we er vanaf februari 2005 actief en internet-based mee aan de slag konden. Een paar maanden later namen we de eerste werknemers aan. En binnen acht jaar zijn we gegroeid naar vijftig medewerkers op vijf locaties in Engeland, België en Nederland.“

Duidelijke verantwoordelijkheden

Contraload beheert inmiddels zo’n 650.000 ladingdragers in POOL-IT, waarvan 95% eigen assets zijn. “Met POOL-IT kunnen we die goed volgen”, aldus Sylvain Naets. “Onze klanten zitten wereldwijd op 1.600 plekken. Die loggen allemaal in op hun eigen omgeving in POOL-IT. Voor ons was dat een vereiste. We willen dat onze klanten in het systeem kunnen zien wanneer de fysieke levering plaatsvindt en wat ze precies krijgen. Zo weten alle partijen voor welke ladingdragers ze verantwoordelijk zijn.”
 
Daarbij biedt POOL-IT nog een interessante functionaliteit: het systeem benadert klanten actief wanneer er zaken binnenkomen. Naets zegt hierover: “De kracht van POOL-IT zit enerzijds in het managen van assets. En anderzijds in het krijgen van juridische afdwingbaarheid op het gebied van verliezen. Dit zijn de belangrijke parameters binnen het asset management.”

Aan de weg timmeren met POOL-IT

De samenwerking met Bexter is altijd uitstekend geweest. “We hebben een prima partnerschap met Bexter. Temeer omdat we samen aan de basis hebben gestaan van POOL-IT”, zegt Naets. “Onze core-business is asset management en daar hebben we een betrouwbaar, effectief systeem voor nodig. Dat is POOL-IT. Niet meer weg te denken uit ons bedrijf.” Voor de toekomst zijn er plannen voor nieuwe functionaliteiten in POOL-IT. Uiteraard met behulp van POOL-IT.
De kracht van POOL-IT zit enerzijds in het managen van assets. En anderzijds in het krijgen van juridische afdwingbaarheid op het gebied van verliezen. Dit zijn de belangrijke parameters binnen het asset management.
OPDRACHTGEVER

logo van Contraload, wereldwijd actief in asset management

 

CIJFERS
650K ladingdragers
1600 locaties

Meer weten?

Neem contact op met Tom Klein. Verantwoordelijk deze case.