Habé

Habé levert logistieke diensten rond emballage en verpakkingen: repareren, reinigen, sorteren, beheren en verhuren. De logistiek dienstverlener is in acht jaar uitgegroeid naar 275 medewerkers op tien locaties. Meer dan de helft van de Nederlandse supermarktleveranciers neemt de diensten van Habé af.

Dynamische branche

Habé heeft zeven Middelen Centra waar emballage in alle soorten en maten wordt gewassen en beheerd.

Betrouwbare database

Sinds dag één gebruikt Habé Avalanche van Bexter. “Het is een betrouwbare database waarin we items definiëren en de inslag en uitslag boeken”, vertelt Harold van den Elsen, oprichter, aandeelhouder. “Dat we binnen Avalanche verschillende rollen kunnen definiëren werkt voor ons heel goed. Alleen wie bevoegd is kan wijzigingen aanbrengen. Anderen kunnen alleen vrachtbrieven inboeken. Zo houden we de controle over de emballage betrouwbaar.” De rapportages vanuit Avalanche dienen als belangrijke managementinformatie. In één oogopslag zijn afwijkingen en totalen duidelijk.

Online communicatie met klanten

Van der Elsen noemt nog een ander voordeel van Avalanche: Habé kan de software binnen een uur inrichten voor een nieuwe klant. Die logt dan in zijn eigen omgeving in ons systeem in, waarna hij direct orders kan plaatsen. Hij ziet al zijn transacties en kan actuele saldi opvragen. Van der Elsen: “Avalanche is simpel ingericht per locatie, zodat er met inboeken geen problemen ontstaan. En het is gemakkelijk in gebruik. Bij afwijkingen of bijzonderheden van een order geeft het een signaal af voor controle.”

Voordelig en op maat

Dankzij Avalanche hoefde Habé niet te investeren in de ontwikkeling van een eigen softwarepakket, maar kon het vrijwel direct aan de slag. Op basis van een pakket van eisen werd de software op maat aangepast. “Het is een generiek systeem, dat met behulp van instellingen op maat gemaakt kan worden voor grote én kleine ondernemingen. Dát is de kracht van het pakket”, aldus Van den Elsen.
 
Ook maakt Habé gebruik van het facturatiesysteem in Avalanche. Automatiseren van handelingen bespaart immers tijd en kosten. “En eigenlijk kan het nóg veel meer. Meer dan we nodig hebben. In de eerste plaats geeft het een goed en betrouwbaar saldo van de emballage, en dat is wat ik als ondernemer nodig heb.”

Extra informatie

  • Locaties: 10 (in Nederland)
  • Medewerkers: 275
Dat we binnen Avalanche verschillende rollen kunnen definiëren werkt voor ons heel goed. Alleen wie bevoegd is kan wijzigingen aanbrengen. Anderen kunnen alleen vrachtbrieven inboeken. Zo houden we de controle over de emballage betrouwbaar.
OPDRACHTGEVER

logo van logistiek dienstverlener Habé

CIJFERS
10 locaties
Middelen Centra
100% controle

Meer weten?

Neem contact op met Tom Klein. Verantwoordelijk deze case.