Hamiplant

Hamiplant is gespecialiseerd in de export van kamer- en tuinplanten. Hamiplant biedt elke dag een breed assortiment aan verse planten. Ze worden ingekocht bij de verschillende bloemenveilingen én direct bij de kwekers. In de loop der jaren is Hamiplant uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in de plantenexport. Het bedrijf heeft een oppervlakte van 13.500 m2, 125 vaste medewerkers en gemiddeld 750 transacties per dag. Hamiplant staat in de top 5 van Nederlandse plantenexporteurs.

HamiPlant koos voor Avalanche van Bexter om haar Deense containers te administreren.

Hamiplant bv is een bedrijf dat al sinds haar beginjaren (1986) sterk inzet op logistiek en IT. In maart 2007 koos het bedrijf daarom voor Avalanche om haar Deense containers te administreren.

Niels van Schie, medewerker logistiek bij Hamiplant, vertelt: “Voordat wij op Avalanche overstapten, administreerden wij alle karren in ons eigen verkoopsysteem. Helaas was dit systeem erg bewerkelijk voor de invoer en verwerking. Met zo’n 700 tot 800 transacties per dag waren we heel veel tijd kwijt voor de administratie. Daarnaast waren de mogelijkheden met betrekking tot rapportage erg beperkt. Uitbreiding was dus wenselijk, alleen was een uitbreiding van ons eigen systeem erg gecompliceerd. We besloten daarom op zoek te gaan naar een extern pakket dat we naast ons eigen systeem konden laten draaien.”

Uiteindelijk kwam Hamiplant bij Bexter terecht. Van Schie: “Breewel, een van onze grotere transporteurs, werkte al met Avalanche. Via hen werden wij op de voordelen van de applicatie gewezen en om die reden besloten we met Bexter om tafel te gaan.”

Van Schie merkte al snel een verschil tussen Avalanche en het oude systeem. “Met Avalanche beheren we zo’n 10.000 karren met meer gemak en snelheid, zodat ik minder tijd besteed aan administratie en meer aan ondersteuning van de afdeling.”

Ook werd van Schie al snel duidelijk dat Avalanche meer is dan alleen een softwarepakket. “Bexter doet veel meer dan alleen het installeren en updaten van de software. Na de implementatie kregen onze medewerkers een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden en training in het gebruik van de applicatie. Daarnaast houden we nog steeds regelmatig contact met Bexter of komt de consultant langs om te kijken hoe het gaat of om nieuwe wensen te bespreken.”

OPDRACHTGEVER

RTI management

CIJFERS
2 uur tijdbesparing per dag
10K ladingdragers

Meer weten?

Neem contact op met Toon de Jong. Verantwoordelijk voor deze case.

Met Avalanche beheren we zo’n 10.000 karren met meer gemak en snelheid, zodat ik minder tijd besteed aan administratie en meer aan ondersteuning van de afdeling.