Prysmian Group

De Prysmian Group is een internationale fabrikant van hightech kabels en systemen voor de Energie- en de Telecomsector. De Nederlandse vestiging van Prysmian in Delft voorziet klanten van systemen, accessoires & diensten en energiekabels geschikt voor lage, middelhoge en extra hoge voltages. In de fabriek worden houten en stalen haspels gebruikt om de kabels op te slaan en te vervoeren. Omdat deze haspels een doorsnede van wel vijf meter kunnen hebben, zijn ze vaak lastig te manoeuvreren. Leeg kosten de haspels tussen de €50 en €13.000 en inclusief kabels kunnen ze een waarde hebben tot €1 miljoen. Bij een levering blijven de haspels in de meeste gevallen achter bij de klant. Voor Prysmian is het daarom essentieel om continu bij te houden waar de haspels zich bevinden.

Real-time voorraadoverzichten dankzij RFID technologie

Kostbare tijd besparen dankzij real-time voorraadoverzichten

Prysmian gebruikte voorheen barcode labels om het type en de locatie van haspels bij te houden. Deze locaties van de producten en geretourneerde lege haspels werden handmatig ingevoerd in het backoffice SAP-systeem van Prysmian.
 
Op advies van Zebra Technologies en in samenwerking met Bexter, heeft Prysmian gekozen te investeren in een nieuwe asset management oplossing van Bexter. Op basis van robuuste RFID-tags die ook in extreme weersituaties goed blijven zitten, worden zowel de 4800 houten als de 1000 stalen haspels gemakkelijk via de Motorola RFID handscanners uitgelezen, zelfs vanuit lastige hoeken en met enige afstand. De verzamelde gegevens worden realtime doorgegeven en via het asset managmentsysteem in SAP verwerkt. Daarnaast worden de RFID-handscanners ook door magazijn- en transportmedewerkers gebruikt om klant-, locatie- en productinformatie uit SAP te verkrijgen. 

Resultaten

De resultaten en opbrengsten van het nieuwe systeem overtreffen de verwachtingen van Prysmian. Door invoering van het nieuwe proces wordt de voorraad nauwkeuriger bijgehouden en verloopt de verwerking van de orders een stuk efficiënter. 
 
Prysmian bespaart daardoor 320 manuren, ofwel acht werkweken per jaar. Ook de administratieve kosten zijn drastisch gedaald met de invoering van het nieuwe systeem. De oplossing is bovendien zeer schaalbaar en kan gemakkelijk worden uitgebreid naar de overige vestigingen van Prysmian in andere landen. Ook Prysmian’s klanten zijn aan het overwegen om een vergelijkbare investering te doen in deze oplossing. De RFID-tags zijn namelijk makkelijk te gebruiken in andere asset management systemen. 

Cijfers

  • 50 landen
  • 22.000 werknemers
  • 98 fabrieken
  • 17 R&D centra
  • Jaaromzet van €8 miljard 
Met ons nieuwe RFID-systeem voor voorraadbeheer zijn we direct gaan besparen op tijd, geld en manuren. De RFID-tags zijn duurzaam en kunnen op afstand worden uitgelezen, en de handscanners zijn erg gebruikersvriendelijk. De haspels zijn makkelijker te volgen op locatie en levering. Daarnaast beschikken we over een real-time overzicht van onze lege haspels. We besparen daarmee 320 manuren per jaar.
OPDRACHTGEVER

logo van Prysmian Group

CIJFERS
8 werkweken tijdwinst p.j.

Meer weten?

Neem contact op met Toon de Jong. Verantwoordelijk deze case.