Healthcare

Voorspelt u hoe de zorg er over 15 jaar uitziet? De gezondheidszorg is volop in beweging. De zorg moet efficiënter en goedkoper. Het belang van de patiënt staat hierbij uiteraard voorop.

Fusiegolven

Ziekenhuizen zoeken hun weg in deze zeer dynamische marktomstandigheden. Tegelijk beginnen ze daarnaast steeds meer op ‘gewone’ bedrijven te lijken. Inmiddels heeft een fusiegolf de Nederlandse ziekenhuiszorg overspoeld.
 
Een fusie vergemakkelijkt op de korte termijn het inkoopproces. Groeien door een fusie kan weliswaar efficiëntievoordeel opleveren, maar daar zit natuurlijk een grens aan. Schaalvergroting en versterking van inkoopmacht leiden niet noodzakelijkerwijs tot aandacht voor betere zorg voor de patiënt.

Samen voor kwaliteit

De belangrijkste reden waarom ziekenhuizen samenwerken is het verhogen van de kwaliteit van de aangeboden zorg. Daarnaast is vastgesteld dat ziekenhuizen niet allemaal hetzelfde kunnen blijven doen.
 
Gezien de snelheid waarmee technologische ontwikkeling de gezondheidssector doet veranderen, kunnen we er zeker van zijn dat patiënten van vandaag versteld zouden staan als zij zich konden verplaatsen naar 15 jaar later.

De patiënt centraal

Focus op echte waarde voor de patiënt is de beste strategie om te concurreren. Bexter doet dit vooral door in te zetten op innovatieve concepten die bijdragen aan toegankelijke, doelmatige en betaalbare zorg.

Meer weten over het thema healthcare?

Neem contact op met Toon de Jong.