Pooling

Consumenten worden steeds veeleisender. Ze verwachten producten, de informatie over het product en een gepersonaliseerde winkelervaring waar en wanneer ze maar willen.

Ladingdragers

Nieuwe businessmodellen zijn in opkomst. Traditionele logistieke processen staan onder druk. Transparantie en samenwerking met andere ketenpartners zijn cruciale uitgangspunten van nieuwe bedrijfsmodellen.
 
De logistiek van supermarkten is erop gericht om de schappen van de winkels en afhaalpunten zo snel en efficiënt mogelijk te voorzien van de juiste producten.
 
Veel eenmalige verpakkingen zijn de afgelopen decennia vervangen door zogenaamde ladingdragers. Logisch dus, dat ladingdrager management steeds belangrijker wordt voor een goede bedrijfsvoering. Deze ontwikkeling is niet alleen waarneembaar in de supermarktbranche, maar bijvoorbeeld ook in de automobielindustrie.

Slim delen

Doordat meerdere bedrijven gebruikmaken van ladingdragers, worden onder meer de logistieke kosten en de beheerproblemen gereduceerd. Pooling van ladingdragers - het gezamenlijk gebruiken van materieel - is een milieuvriendelijke en duurzame oplossing om goederen te vervoeren.
 
Pooling is een intelligente verbinding van twee zaken: optimalisatie van de logistieke keten en het faciliteren van vraaggestuurd werken.
 
Een poolingsysteem is erop gericht om een zo efficiënt mogelijke stroom van ladingdragers te bevorderen. Ze worden door de poolbeheerder aangekocht, onderhouden en in omloop gebracht in een netwerk van bedrijven.
 
In het poolmanagement kan met de juiste ladingdrager software veel winst worden behaald als nieuwe technologieën en data-analyse slim en innovatief worden toegepast.

Pooling en duurzaamheid

Door gebruik te maken van betrouwbare en geavanceerde IT-systemen van Bexter kunnen ladingdragers optimaal worden benut. Zo gaan de logistieke kosten omlaag en ontstaat er een duurzame bedrijfsvoering.

Downloads

Meer weten over het thema Pooling?

Neem contact op met Tom Klein.