Real-Time Monitoring

De wereld is sterk in verandering. De bevolking blijft groeien, wordt rijker en de consumptie blijft stijgen. Ook de afvalberg. Veel producten en medicijnen moeten wegens bederf worden weggegooid. Met Real-Time Monitoring kan voortijdig worden ingegrepen.

Verspilling en verlies

Supermarkten zien met lede ogen aan hoe grote hoeveelheden producten wegens bederf moeten worden weggegooid.
 
Ook de uitgaven in de zorg zijn onnodig hoog omdat veel medicijnen in de prullenbak belanden. Wereldwijd wordt jaarlijks voor honderden miljarden dollars aan ongebruikte medicijnen weggegooid.
 
Bovendien voldoet het merendeel van de medicijnen die thuis worden ingenomen niet meer, omdat deze ergens in de keten bij een te hoge of te lage temperatuur zijn bewaard.
 
Verder ontstaan veel verliezen aan zogenaamde perishables door inefficiënties in de logistieke keten en in de complexe relaties tussen de verschillende schakels. 

Oplossing: Real-Time Monitoring

Technologie kan hierin een oplossing bieden door nog beter inzicht te geven in bijvoorbeeld de herkomst en de bederfelijkheid van het product. 
 
De Real-Time Monitoring oplossingen van Bexter creëren inzicht in de keten. Dankzij deze geavanceerde oplossingen kunnen bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd.
 
Wanneer u precies weet waar een bepaald product is en in welke conditie het zich bevindt, kan dat waardevolle informatie opleveren.
 
Als het product onderweg is, kunnen bijvoorbeeld voorbereidingen voor de ontvangst op de aankomstlocatie getroffen worden. 
 
Optimalisatie vindt niet alleen binnen individuele schakels plaats, maar door de gehele logistieke keten.

Meer weten over het thema Real-Time Monitoring?

Neem contact op met Toon de Jong.