Bexter: Een zelfsturende organisatie deel 1

In een aantal blogs neem ik je mee in de reis die wij hebben afgelegd in onze bedrijfscultuur. We delen graag onze ervaringen met onze zelforganiserende organisatie cultuur en het groeien als organisatie. In dit eerste deel een korte introductie met een aantal belangrijke punten die we hebben meegemaakt.

Lees meer

Even voorstellen… onze nieuwe stagiaires

Bexter groeit! Begin februari zijn Pol en Jim hun stage begonnen bij Bexter. Wat gaan zij doen bij Bexter? Lees het hier en leer onze nieuwste stagiares kennen.

Lees meer

Ontzorg de Zorg: integrale track & trace

Drie dagen, twee samenwerkende organisaties en één locatie voor actuele informatie over zichtbare innovatie en inspiratie op het gebied van digitaal gedreven zorg. Waar dit allemaal plaatsvond? Op de Zorg & ICT beurs, afgelopen 12, 13 & 14 maart.

Lees meer

Data, data en nog eens data

Verkrijgen van bruikbare informatie uit de datahooiberg. Je kunt er niet meer omheen. Elke dag wordt er over de hele wereld een enorme hoeveelheid aan data gegenereerd en dit groeit nog altijd exponentieel.

Lees meer

Circulaire economie wint terrein in Nederland

Ken jij de term circulaire economie? Ja? Dan behoor jij tot de kwart Nederlanders die van deze term heeft gehoord. Het is een term die je steeds vaker hoort en toch kan maar 9% je exact vertellen wat het betekent. Om dan maar met de deur in huis te vallen; circulaire economie richt zich op het behoud van waarde van grondstoffen, die in de economische kringloop zijn gebracht om duurzaam te gebruiken of te hergebruiken.

Lees meer

4x waarom herbruikbare emballage efficiënt beheerd moet worden!

In de logistiek wordt steeds meer gebruik gemaakt van herbruikbare emballage. Herbruikbare emballage zorgt ervoor dat kosten worden bespaard. Het gebruik van bijvoorbeeld herbruikbare plastic pallets zorgt voor een retourstroom, waar we emballage niet meer als 'eenmalig gebruiksvoorwerp' moeten zien.

Lees meer

Hou emballage in het oog

Eén van de meest interessante trends in logistieke verpakkingen is het gebruik van herbruikbare emballage. In de loop van tijd kunnen geretourneerde emballage aanzienlijk minder kosten dan bijvoorbeeld kartonnen dozen, waardoor zowel aankoop- als verwijderingskosten worden bespaard. Aan de andere kant kan het gebruik van herbruikbare emballage de logistieke kosten aanzienlijk verhogen vanwege de noodzaak om de retourcyclus onder controle te krijgen.

Lees meer

Start met kostenbesparing: beheer emballage

Returnable Transport Items (RTI) oftewel ladingdragers, zoals kratten, karren, trolleys, etc. worden veel gebruikt in de logistieke sector. Bedrijven in de logistieke sector kunnen de kosten aanzienlijk drukken, wanneer ze structureel, in plaats van ad-hoc aandacht geven aan hun RTI’s.

Lees meer

Track en Trace jouw ladingdragers

In de wereld van de logistiek en de supply chains worden bijna alle producten getransporteerd met behulp van diverse soorten ladingdragers zoals kratten, pallets, karren of containers. Het zijn herbruikbare transportmiddelen oftewel returnables.

Lees meer