Bexter

Emballage beheer makkelijk en snel op je mobiel

Om de week schrijft één van onze medewerkers een Bexter blog. Een rubriek met uiteenlopende onderwerpen, van wat er speelt bij de klant en trends in de markt tot een kijkje achter de schermen bij Bexter. Deze week is het de beurt aan Hugo. Hij schrijft over zijn visie op mobiele apps.

TrackOnline mobiele app

In de huidige digitale wereld staat het altijd en overal kunnen samenwerken centraal. De juiste informatie op de juiste plek krijgen is hierbij een grote uitdaging. Bij Bexter zorgen we dat onze klanten mee kunnen met deze trend. Zo kan je met de mobiele app van TrackOnline je emballage-administratie altijd en overal inzien, wel zo gemakkelijk. Maar hoe zorgen wij ervoor dat jij dit allemaal makkelijk en snel op je telefoon kan zien? In deze blog neem ik je mee in het ontwikkelproces van onze mobiele app.

Het begint altijd met onderzoeken wat de klant nodig heeft. Wat willen zij registreren met onze app? Waar in het proces gaan zij de app inzetten? Als wij dit beeld compleet hebben, kunnen we beginnen met het ontwerpen en uitdenken van de app.

Beperkte ruimte

Hierbij is het belangrijk om goed met de beperkte ruimte om te gaan. Op een mobiel scherm is namelijk veel minder ruimte beschikbaar dan op een computerscherm. Daarom moeten we bij elk te tonen veld ons afvragen of dit relevant voor de gebruiker is of niet. Een extra veld betekent al snel dat andere informatie minder goed te vinden is. Dit komt doordat je extra moet klikken of moet scrollen. Het draait dus om zo snel mogelijk de juiste informatie tonen.

Een mooi voorbeeld is het transactieoverzicht. In de desktopversie van TrackOnline kan je bijna alle informatie direct inzien: transactienummer, datum, transporteur, status, van- en naar-locatie, het is er allemaal te vinden. Het mag duidelijk zijn dat als je dit op een mobiel scherm weet te proppen, je als gebruiker nooit meer een transactie terugvindt. Je blijft dan eindeloos scrollen.

Daarom schrijven we op het mobiele transactieoverzicht alleen het transactienummer, van- en naar-locatie per emballagetransactie uit. De status van een transactie kan je herkennen aan de kleur van de balk voor de transactie, dit neemt minder ruimte in en is sneller te begrijpen dan uitgeschreven tekst. Daarnaast zijn de transacties gegroepeerd op de datum waardoor je niet elke keer dezelfde datum herhaald ziet worden. Wel zo overzichtelijk.

Handtekening voor emballage

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan onze mobiele app, zo kan je nu binnen de TrackOnline app een handtekening zetten voor het ophalen en afleveren van emballage. Hiermee wordt de transactiestatus gelijk veranderd naar verzonden of afgeleverd en is iedereen binnen je netwerk gelijk op de hoogte waar de containers, fusten en karren zijn gebleven.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van TrackOnline, vraag dan een gratis proefperiode aan en download onze mobiele app voor iOS of Android.