Bexter

Functies en (API) koppelingen in TrackOnline

Welke functies en koppelingen zijn beschikbaar in TrackOnline en welke worden nog ontwikkeld? Wat is het verschil en waar kun je op rekenen bij een overstap? Voor Avalanche klanten die (willen) overstappen naar TrackOnline is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de functionaliteiten en koppelingen van TrackOnline. Hieronder leggen we ze aan je uit.

 

In het kort de verschillen en voordelen

TrackOnline is geen vervanging van Avalanche maar een nieuw digitaal emballageregistratie platform dat bestendig is voor de toekomst. Het grote verschil tussen Avalanche en TrackOnline is dat TrackOnline een cloudapplicatie is, wat betekent dat je met een internetverbinding altijd TrackOnline kunt gebruiken. Alle TrackOnline klanten maken gebruik van hetzelfde platform en hierdoor kun je eenvoudig (gratis) data delen, real-time transacties inzien en administraties met elkaar koppelen. Updaten van de software is niet meer nodig, dat doen wij. Daarnaast is het gebruik van een mobiele app standaard, waarmee je onder andere digitaal kunt aftekenen voor ontvangst of retour van emballage.

 

TrackOnline: een systeem dat vóór jou nadenkt

TrackOnline is zo ontwikkeld dat het voor jou nadenkt. Hiermee bedoelen we dat je bij TrackOnline je emballage beheert in plaats van dat je het voornamelijk aan het invoeren bent. Hierdoor werk je naar een automatisch proces. De processen in TrackOnline zijn namelijk zoveel mogelijk geautomatiseerd. Je kunt automatisch rapporten over saldo’s en transacties versturen naar relaties vanuit TrackOnline. Daarnaast is het mogelijk om het saldo af te stemmen vanuit het platform. Je stuurt een saldo-afstemming over een bepaalde periode naar een relatie. Deze relatie kan dit direct accepteren, weigeren of aanpassen. TrackOnline verstuurt zelfs reminders. Daarnaast beschikt TrackOnline over nog meer automatiseringsregels.

 

Functies in TrackOnline

Als Avalanche gebruiker ben je gewend aan bepaalde functies die je veel gebruikt. In principe biedt TrackOnline deze functies ook, alleen is de werkwijze anders (zie ook: een nieuwe manier van werken). Workflows uit Avalanche is een voorbeeld hiervan, een vergelijkbare functie heet Procesregels in TrackOnline. TrackOnline heeft veel verschillende functionaliteiten, bekijk alle functionaliteiten op de functies pagina van TrackOnline. Op de prijzenpagina van TrackOnline vind je de functies per licentie.

 

Recentelijk zijn verschillende nieuwe functies ontwikkeld in TrackOnline waaronder huurcontracten, transactietoeslagen en verschillende automatiseringsregels. Daarnaast worden nog meerdere functies ontwikkeld. In april wordt bijvoorbeeld de functie opslagkosten en transactievergoedingen (transaction fees) ontwikkeld. Wil je meer weten over de functies in TrackOnline? Plan een afspraak met ons in en wij leggen het geheel vrijblijvend aan je uit.

 

Koppelingen in TrackOnline

In TrackOnline zijn meerdere standaard API-koppelingen ontwikkeld die je direct kunt implementeren. Zo zijn koppelingen beschikbaar met TMS, ERP en WMS-systemen, zoals Navision, MatchOnline (binnenkort beschikbaar) en AFAS. Daarnaast zijn andere koppelingen altijd te realiseren in samenspraak met de andere software-aanbieders.

 

Een nieuwe manier van werken

We zien dat veel Avalanche klanten erg tevreden zijn en waren met het product. Een groot compliment voor ons, maar ook een verantwoordelijkheid. De techniek staat niet stil en Avalanche kan niet meer mee met de huidige standaarden. Als je wilt meegaan met de toekomst en de huidige moderne technologie is overstappen naar TrackOnline noodzakelijk.

Data delen en real-time inzicht op elk device wordt steeds belangrijker[1] en dat is waar TrackOnline aan voldoet. We zien vaak dat overgestapte Avalanche klanten enthousiast zijn, zodra ze de voordelen ervaren van TrackOnline. Maar werken met TrackOnline betekent een nieuwe werkwijze aanleren. Dat kost in eerste instantie tijd, maar zal je daarna veel voordelen opleveren. Bexter is daarbij altijd bereid en bereikbaar om je te helpen en te ondersteunen.

 

Als je vragen hebt of meer informatie wil over TrackOnline en het overstapproces, neem dan vrijblijvend contact op met Rob. Wil je TrackOnline eerst zelf proberen? Maak dan een gratis trial aan voor 30 dagen.

[1] https://www.adaption-it.nl/top-10-logistieke-trends-2021/