Bexter

Ommetjes door TrackOnline

Elke maand schrijft één van onze medewerkers een Bexter blog. Een rubriek met uiteenlopende onderwerpen van wat er speelt bij de klant en trends in de markt, tot een kijkje achter de schermen bij Bexter. Deze week is het de beurt aan QA engineer Jung. Jung schrijft over haar fysieke ommetjes en digitale ommetjes in TrackOnline.

Ik ben één van de medewerkers van Bexter, in september 2019 ben ik begonnen als developer en sinds kort ben ik werkzaam als QA engineer. QA engineer houdt zich bezig met quality management, oftewel het waarborgen van de kwaliteit en het testen van een applicatie of software.

 

Ik houd me vooral bezig met end-to-end testen van TrackOnline. End-to-end testen pogen om geautomatiseerd een gebruiker te simuleren die door een applicatie heenloopt. Hierbij kun je denken aan inloggen, naar een bepaalde pagina in de applicatie navigeren, een document aanmaken en opslaan om vervolgens uit te loggen. Dit is dan één test die loopt van het begin (inloggen) tot het einde (uitloggen).

 

Enige tijd geleden is binnen Bexter de app Ommetje van de Hersenstichting geïntroduceerd. Wat een aanmoediging is om dagelijks even uit je ‘home-office’ te stappen om een rondje te lopen. Sinds ik werkzaam ben als QA engineer zou je kunnen zeggen dat ik nu zowel fysiek als digitaal ommetjes loop gedurende mijn dag. ‘s Ochtends begin ik met een fysiek ommetje, met muziek in mijn oren en verstand op nul om even wakker te worden. Iedere stap is vanzelfsprekend en het rondje eindigt zonder problemen met een kop koffie als ik weer thuis ben.

Vervolgens als ik met mijn werk begin, ben ik als het ware weer ommetjes aan het ‘lopen’ door de TrackOnline applicatie. Zo kijk ik of, en zo ja waar, er struikelblokken zijn die aangepast moeten worden. Zodat onze TrackOnline gebruikers hun eigen digitale ommetjes zonder problemen kunnen starten en eindigen!