Bexter

Samen staan we sterk: #DASLIEF initiatieven

Deze bizarre tijden vragen aanpassingsvermogen van ons allemaal. Van organisaties die maatregelen opstellen voor thuiswerken en bereikbaarheid, organisaties die er alles aan doen om “hun hoofd” boven water proberen te houden, tot organisaties die zich een slag in de rondte werken omdat ze juist nu enorm van belang zijn! In deze tijd ontstaan veel initiatieven en de saamhorigheid is groot. SIRE roept dan ook iedereen op om mee te doen met deze initiatieven en ze aan te duiden met #DASLIEF. Een aantal van de initiatieven die deze tijd zijn ontstaan hebben wij op een rij gezet, om deze een boost te geven én om onze klanten te steunen.

💗 Flower power

De sierteelt is één van de sectoren die het nu zwaar heeft. Veel bloemen die geëxporteerd zouden worden, gaan nu de grens niet meer over. Dit betekent dat veel bloemen verloren gaan. Wat kan je doen om deze sector te steunen:

🌸         Teken deze petitie om de sierteeltsector te laten steunen door de overheid;

🌸         De zorgsector werd opgefleurd door bossen bloemen van de sierteeltsector #flowerboostchallenge #buyflowernottoiletpaper;

🌸         Let hope bloom, hiermee steunt de sierteeltsector iedereen die wordt getroffen door het Coronavirus.

💗 Support your locals

Door de bomen zie je het bos niet meer, een gezegde die past in deze tijd. Want veel mensen en organisaties worden geraakt. Zoek op de sociale media kanalen op #supportyourlocals en zie hoe jij lokale ondernemers kan ondersteunen.

💪         Steun lokale ondernemers, koop een fruitkist om je medewerkers te bedanken, net als onze klant HB heeft gedaan. Zij zijn momenteel druk aan het werk om supermarkten te voorzien van gesorteerde en schone emballage;

🌱         Respect aan degene die zorg verlenen en zorg krijgen. Gasa group toonde dit door bloemende huisplanten te doneren aan lokale zorgcentra.

💗 Mooi

Ondanks de angst, onzekerheid en verwarring dat deze tijd met zich meebrengt, ontstaat er ook saamhorigheid. We kijken naar elkaar om en we helpen waar dat kan.

😷         Anti-hamsteren, delen wat een ander beter kan gebruiken op dit moment. Een mooi initiatief van Vion (Groenlo), zij doneerde 550 maskers aan het SKB ziekenhuis in Winterswijk.

🚛         Kijk naar elkaar om. Onze klant Mandersloot deelt een oproep van Minister Van Nieuwenhuizen: ‘Behandel chauffeurs goed’. Een mooie boodschap dat we de chauffeurs hun werk moeten laten doen met wederzijds respect in de omgang.

👫         Samen staan we sterk. Een krachtige boodschap, ook één die Kuehne + Nagel uit naar zijn medewerkers en relaties. Geef net de beetje extra in deze unieke omstandigheden.

🏋️‍♀️         Fit en gezond. Gezond eten en blijven bewegen, dit zorgt voor afwisseling van het (thuis)werken. Organisaties regelen een lunch (op afstand) of een work-out, zoals Contraload.

Welk initiatief steun jij of ga jij steunen? Laat het ons weten als we een initiatief vergeten zijn, dan voegen wij hem toe aan deze lijst.