Bexter

Van traditioneel kantoor naar een after-corona ontmoetingsplek

Bij Bexter zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de terugkeer naar kantoor, wanneer corona verleden tijd is. Natuurlijk blijft dit een beetje koffiedik kijken. Ook wij weten dat het lastig te voorspellen is, hoe en wanneer we weer naar kantoor mogen. Daarom doen wij hier, als Bexter, geen voorspellingen over. Want ook wij weten: ‘Assumption is the mother of all f*ck-ups’, zoals onze tegeltjeswijsheid ons verteld.

 

Een ander kantoor na corona

Welke stappen gaan we nemen, om de terugkeer ná corona zo soepel mogelijk te laten verlopen? Dat is de vraag die wij onszelf hebben gesteld. Door goed te luisteren naar collega’s én goed te onderzoeken waar de behoeften liggen, kunnen we een redelijke inschatting maken over waar we naartoe willen. Om dit nader te onderzoeken hebben we een enquête gehouden onder de collega’s. Hieruit is gebleken dat het kantoor van Bexter niet meer als ‘traditioneel kantoor’ gebruikt gaat worden. In plaats daarvan, gaan we richting een ‘clubhuis’ principe. Het doel hierbij is het creëren van een gezellige en uitnodigende ontmoetingsplek, waar creativiteit en sociale verbondenheid centraal staan. Om dit doel te bereiken hebben we een project gestart genaamd ‘office club house’. Office club house houdt zich bezig met veranderingen van het kantoor voor ná het coronatijdperk.

Niet anders dan bij het merendeel van de werkende Nederlanders, is ook bij Bexter gebleken dat wij na het coronatijdperk meer willen en zullen thuiswerken dan voor corona. Uit de vraag onder collega’s hoe zij denken over thuiswerken na corona, is gebleken dat 95% van de collega’s voor 40% tot 60% van de werktijd wil thuiswerken. Dit is een behoorlijke shift ten opzichte van 50% van de collega’s die voorheen 20% van de tijd thuiswerkte.

Hoewel deze percentages sommige mensen doen denken dat de productiviteit achteruit gaat door het thuiswerken, blijkt het tegenovergestelde waar. De velocity van ons development team stond in de 6 weken voor corona, op 24,5 punten. De huidige velocity over de afgelopen 6 weken, staat op 38 punten! Natuurlijk is dit niet direct een bewijs dat er thuis meer werk verzet wordt, maar het neigt er wel sterk naar!

 

Van kantoor naar ontmoetingsplek

Daarnaast is er ook een afname in reisbewegingen, wat gunstig is voor het klimaat. Wanneer we dit even bekijken voor heel Nederland, scheelt dat al gauw 150.000 retourvluchten tussen Amsterdam en Ney York!

De vraag is wat je als bedrijf gaat doen met het kantoor, wanneer 95% van de collega’s aangeeft de voorkeur te hebben voor 40% tot 60% van de tijd thuis te werken? De motivatie om collega’s naar kantoor te laten komen, willen we met een nieuwe ontmoetingsplek ondersteunen. Dit zit hem in goede faciliteiten voor overleggen, brainstormen, samenwerken en geconcentreerd werken. Collega’s moeten zich welkom voelen en zich kunnen ontspannen. Daarnaast moet er ruimte zijn om te socializen met andere collega’s. Immers, de beste ideeën ontstaan vaak rond de koffiemachine!

Om de transitie van kantoor naar ontmoetingsplek vorm te geven, gaan wij allereerst de helft van de huidige werkplekken ruimen. Dit heeft als voordeel, dat er een hoop ruimte vrijkomt voor andere doeleinden, zoals (creatieve) ontmoetingsplekken. De overgebleven werkplekken worden ingezet als flexplekken. Dit betekent dat je regelmatig naast een andere collega komt te zitten, wat de creativiteit en saamhorigheid zal bevorderen. De vrijgekomen ruimtes zullen wij omtoveren tot overleg- en brainstormhoekjes, om het samenwerken makkelijker te maken. Uiteraard zorgen we ervoor dat al deze verschillende plekken virusproof worden ingericht. We willen voorbereid zijn op mogelijk toekomstige virussen en pandemieën. Want ook ná corona willen we de gezondheid en veiligheid van collega’s waarborgen.

Leisure room

Maar naast het samenwerken, is ontspanning natuurlijk ook erg belangrijk. Daarom zal er een ware ‘leisure room’ worden ingericht en zal er een zithoek/game corner komen. Pauzes en ontspanning zijn namelijk enorm belangrijk om de focus en productiviteit hoog te houden. Dat is ook één van de redenen dat veel mensen bijvoorbeeld volgens de pomodoro techniek werken.

Als laatste wil het oog natuurlijk ook wat. Wij zullen daarom onder andere meer groen aanbrengen. Bekijk bijvoorbeeld hier onze groene muur in het kantoor. Daarnaast gaan we alle vergaderzalen thematiseren. Voor degene die wel eens bij ons op kantoor is geweest, weet dat wij onze vergaderzalen hebben vernoemd naar steden/streken. Om dit wat kracht bij te zetten, zullen deze ruimtes ook daadwerkelijk de uitstraling krijgen van de desbetreffende stad/streek. Het effect van een aantrekkelijke kantoorinrichting leidt namelijk tot betere prestaties, hogere productiviteit en het stimuleert de creatieve geest.

 

Al met al, heeft elk nadeel dus ook zijn voordeel. Ja, we zitten allemaal momenteel even thuis. Ja, het is allemaal even wennen. Maar als we het coronatijdperk eenmaal achter ons hebben gelaten, wordt het kantoorleven alleen maar beter dan voorheen. Wij worden er productiever en creatiever van! Uiteraard zul je dit terug zien in de ontwikkeling van onze software. TrackOnline zal ook na het coronatijdperk uitgebreid blijven worden met verschillende, creatieve functionaliteiten, maar dan sneller 😉. Dus wanneer er ook een einde mag komen aan dit coronatijdperk, wij zijn er klaar voor en de koffie staat nog steeds voor jou klaar!