Bexter

Wie wil er nog koffie?

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik achter mijn geïmproviseerde thuiswerkplek die over een paar uur weer verandert in mijn dagelijkse eettafel, want we zitten nog steeds in het corona tijdperk. Het koffie en thee dienblad op kantoor met de namen van mijn collega’s en die van mijzelf ligt al bijna zes maanden stof te happen terwijl het daarvoor overuren draaide. De algemene vraag: ‘Wie wil er nog koffie?’ heb ik al in geen tijden meer gehoord en ik mis het. Want een bakje koffie gehaald door één van mijn collega’s en met liefde gezet (daar ga ik dan vanuit), daar kan het bakje koffie die op vijf meter van mijn huidige werkplek te halen is, niet aan tippen!

Herken je dat? Al die veranderingen die de corona periode met zich meebrengt? Geen lunch meer met verhalen van het weekend, maar wel een kijkje in de woonkamers van je collega’s. Geen discussies meer of de verwarming hoger mag, maar wel geïmproviseerde virtuele bedrijfsuitjes. Ook het onderwerp thuiswerken wordt in een heel nieuw daglicht gezet. Nu het thuiswerken in deze tijd het nieuwe normaal is geworden, zijn er volop discussies of dit het nieuwe normaal zal blijven. Zo blijkt dat het aandeel thuiswerkers dat verwacht ook na de coronatijd thuis te werken, is toegenomen van ongeveer 25% aan het begin van de corona tijd, naar 45% in juli. Ten slotte is daar ook nog het milieu, want door de coronacrisis is iedereen minder gaan reizen wat een positief effect laat zien op de CO2 uitstoot.

 

Omdenken

Wat ik mooi vind om te zien aan de corona tijd is dat mensen zijn gaan ‘omdenken’. Waarbij we ons afvragen hoe we ondanks de vervelende situatie, er toch het beste van kunnen maken. Een plotselinge verandering in ons dagelijkse ritme en het ‘beperken’ van de ruimte heeft ons laten zoeken naar alternatieve oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het veelbesproken beademingsmasker gecreëerd vanuit een duikmasker, of de herontdekking van (creatieve) hobby’s. Hobby’s die je op veilige afstand kunt doen of waar je normaalgesproken waarschijnlijk geen tijd voor maakte.

Daarnaast zijn we massaal naar buiten gegaan en deden we mee aan pub quizzen vanuit onze woonkamers. In het HagaZiekenhuis is het zogenoemde Green Team opgezet die zich over duurzame ontwikkelingen buigt, zoals bijvoorbeeld beschermingsmaskers gemaakt van hergebruikt plastic. Dit zijn maar enkele mooie initiatieven, maar natuurlijk zijn hier nog veel meer voorbeelden van.

 

Bij Bexter hebben we natuurlijk ook moeten zoeken naar creatieve oplossingen. Hoe kun je je werk zo goed mogelijk blijven doen vanuit huis, hoe blijven we een hecht team ondanks dat we elkaar wat minder vaak zien en hoe houden we het zo veilig mogelijk als weer we vaker richting het kantoor kunnen? We hebben verschillende maatregelen genomen, waarvan je hier een aantal kunt zien. Daarnaast geeft de afgelopen periode zowel de werkgever als de werknemer nieuw stof om over na te denken. Het thuiswerken is bijvoorbeeld in veel situaties goed bevallen. Wellicht biedt dit perspectief voor de toekomst. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en hoe kunnen we bij Bexter blijven omdenken?

 

Hoe verder?

Ik hoop dat we zowel bij Bexter als in het dagelijks leven de positieve gevolgen van corona blijven toepassen. Zo blijkt dat men bewuster is gaan nadenken over het klimaat. Het zou mooi zijn als we blijven zoeken naar oplossingen hiervoor. Bij Bexter bieden we bijvoorbeeld een oplossing om jouw herbruikbare en duurzame emballage te registreren met TrackOnline. Geen onnodig papierwerk meer, maar alles in de cloud. Ook in de toekomst blijven wij zoeken naar (milieuvriendelijke) creatieve oplossingen.

 

Dus laten we allemaal blijven omdenken en als wij dat dan blijven doen, stel ik mijzelf de vraag: ‘Roelien wil je nog koffie?’ En schenk ik met alle liefde dat bakkie koffie voor mijzelf nog wel een keer in.