Bexter

Servicedesk medewerker gezocht!

Als Servicedesk medewerker weet jij wel hoe belangrijk jouw werk is. Zonder goed werkende software kunnen onze klanten hun dagelijkse werkzaamheden niet uitvoeren. Als Servicedesk medewerker ben jij het aanspreekpunt voor onze klanten en daarmee het visitekaartje van ons bedrijf. Je kan snel schakelen tussen de vraag vanuit de klant en onze software (toepassing), waardoor je het juiste advies of oplossing levert.

Ben jij sociaal, stressbestendig en oplossingsgericht? Heb je daarnaast ook nog affiniteit met de IT? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jij bent verantwoordelijk voor een correcte afhandeling van alle technische vragen van onze klanten. Je vraagt goed door, om zo tot de kern van het probleem te komen. Vervolgens registreer en verwerk je deze vraagstukken in onze kennisbank. Samen met je collega’s zorg je er voor dat implementaties en updates bij klanten vlekkeloos verlopen.

Wat verwachten we van jou?

Naast je mbo 4 diploma vinden wij de volgende eigenschappen belangrijk:

  • Hulpvaardig
  • Affiniteit met software
  •  Punctueel
  •  Multitasker

                                                                                                                                                                                  

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende en afwisselende baan waarbij jouw adviezen ertoe leiden dat onze klanten onze applicatie optimaal benutten. Je werkt samen met de verschillende disciplines binnen ons bedrijf en bent daarbij de spil in het Bexter team en onze klanten. Een leuke functie waarin je de kans krijgt je adviesvaardigheden op verschillende vlakken te ontplooien. Zo bieden wij:

  • Een marktconform salaris op basis van een 40-urige werkweek
  • Behalen van relevante certificaten door middel van een opleidingsbudget
  • Een gezellig, klein en collegiaal team (de week sluiten wij op vrijdag af met een borrel)
  • We leren je onze software te configureren zodat je onze klanten optimaal kunt helpen

Wie zijn wij?

Wij zijn Bexter! Wij staan met beide benen op de grond en dicht bij onze klanten. We bieden kwaliteit, we zijn helder in wat we doen en we leveren wat we beloven. Altijd op een persoonlijke en betrokken manier. Zo zitten we in elkaar.

Bexter heeft drie softwaretoepassingen ontwikkeld: Avalanche, TrackOnline en MediTracker. Dit zijn softwaretoepassingen ontwikkeld met -en voor onze klanten, zij opereren wereldwijd en in verschillende sectoren (pooling, healthcare, automotive, sierteelt en retail).

Met deze software toepassingen hebben onze klanten grip op hun productstromen. Een toepassing die efficiëntie, effectiviteit en besparing waarmaken. In één systeem zien onze klanten waar hun emballage is. Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, zijn we op zoek naar jou! Je komt terecht in een platte organisatie met zelfsturende teams en een collegiale en informele werksfeer.

Solliciteer nu!

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie of als je wilt solliciteren, kun je contact opnemen met Wendelien via telefoonnummer +31 15 750 10 50  of via mailadres w.stallinga@bexter.nl.

Meer informatie over ons vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.