Bexter

Digitaal samenwerken in de bakkersbranche

Persbericht 4 augustus 2020

Met steeds strengere eisen voor voedselveiligheid en duurzaamheid, ontkomt de bakkersindustrie er niet aan om de bedrijfsprocessen nog verder te automatiseren en digitaliseren. Bakkerij de Paauw zet met TrackOnline de volgende stap naar digitalisering om tijd te besparen, minder fouten te maken en haar emballage nog duurzamer in te zetten.

 

Nooit meer een tekort aan broodkratten

Bakkerij de Paauw, een innovatieve leverancier van brood en banket voor supermarkten, gaat aan de slag met TrackOnline, een product van Bexter. Met TrackOnline, het digitale platform om emballage te registreren en beheren, verliest Bakkerij de Paauw niet langer het overzicht over de broodkratten en dolly’s. ‘De registratie van emballage is een van de laatste processen die nog via papieren afleverbonnen en Excelsheets verliepen. Het is van belang om op een gedetailleerd niveau te weten hoeveel kratten ergens afgeleverd zijn en hoeveel mee terug zijn gekomen in overeenstemming met alle klanten, externe transporteurs en andere bakkerijen. Met TrackOnline hebben we dit proces tussen bakkerij en klant ook gedigitaliseerd’, aldus Allard Vervoort, projectleider bij Bakkerij de Paauw.

 

Digitalisering en samenwerken

TrackOnline maakt de overgang van het digitaliseren van de bedrijfsprocessen van Bakkerij de Paauw compleet: ‘Digitaliseren stelt ons in staat om efficiënt, kwalitatief en rekening houdend met alle strenge eisen die aan voedsel gesteld worden toch betaalbaar brood te kunnen realiseren. Betrouwbaarheid, snelheid en de juiste informatie op het juiste moment is daarin cruciaal.’, aldus Vervoort. Zo wordt de digitaliseringstrend voortgezet in de voedselindustrie.

 

Met veel mogelijkheden om de emballage registratie in te zetten bij het proces en de situatie van Bakkerij de Paauw, was de keuze voor TrackOnline snel gemaakt. TrackOnline past in het totaalbeeld van automatisering, zo stelt Vervoort: ‘Een belangrijk onderscheid was de aanwezigheid van een API zodat we een koppeling konden maken met ons ERP.’ Toon de Jong, commercieel directeur van Bexter haakt hierop in: ‘We merken dat dit vaak een grote zorg is van onze klanten. Vaak hebben ze veel informatie over klanten en relaties opgeslagen in een eigen softwareapplicaties. Dit is iets wat we hebben ondervangen en TrackOnline praat als het ware met de softwareapplicaties van klanten door middel van een API. We zijn als Bexter trots op het project bij Bakkerij de Paauw. De snelle implementatie van het platform TrackOnline is het voorbeeld van digitaal data uitwisselen in de Retail’.

 

Transparantie naar klanten en relaties

Een belangrijke activiteit is de transparantie naar klanten en relaties, vindt Vervoort. Met de functionaliteit TrackOnline CONNECT kan Bakkerij de Paauw direct data uitwisselen. ‘TrackOnline zorgt voor een betrouwbaar saldo wat voor iedereen inzichtelijk is en direct bekeken en bijgestuurd kan worden’, aldus Vervoort.

 

De bakkersketen digitaliseren en data delen met klanten en relaties? Ga naar www.trackonline.com voor meer informatie en probeer TrackOnline de eerste 30 dagen gratis op computer en/of de app! Of neem contact op met Toon de Jong via t.dejong@bexter.nl of (015) 750 10 50.