Bexter

HB kiest voor emballageplatform TrackOnline

Delft/Utrecht 25 februari 2021 – Gisteren werd de handtekening gezet onder het contract tussen HB, de specialist in het afhandelen van Returnable Transport Items (RTI’s) in de supply chain van de levensmiddelenindustrie, en Bexter voor het digitale platform TrackOnline. De logistiek dienstverlener HB stapt hiermee definitief over op TrackOnline. Om zo voor klanten de kosten alsook de impact op het milieu te minimaliseren.

‘Het Cloudplatform TrackOnline is een stap verder dan ons huidige softwarepakket Avalanche,‘ aldus Bas Thuijs, financieel directeur van HB. 

Minder activiteiten, meer toegevoegde waarde

De jarenlange goede en professionele samenwerking tussen HB en Bexter resulteert in het voortzetten van de samenwerking en de overstap naar TrackOnline. Dat houdt in dat de registratie en management van de emballage nog meer efficiëntie oplevert en tijd bespaart, zo stelt Thuijs. ‘TrackOnline is een slimmere oplossing voor registratie en management van de emballagestromen. Daarmee willen we de activiteiten die geen waarde toevoegen aan ons proces en/of die van onze klanten minimaliseren,’ aldus Thuijs. 

Altijd relevante informatie

De overstap naar TrackOnline was een strategische vervolgstap voor HB. Thuijs verklaart: ‘TrackOnline is de meest gebruikte oplossing voor emballageregistratie binnen onze branche. Het zal de samenwerking in de keten met onze klanten verbeteren en het vereenvoudigt het delen van informatie.’ Thuijs ziet de voordelen van TrackOnline: ‘De modernere opzet van TrackOnline ondersteunt onze informatiebehoefte beter dan Avalanche. Het management wordt beter voorzien van informatie die wordt verzameld uit diverse applicaties door slimme koppelingen.’

Impact op milieu minimaliseren

HB heeft als doel om met slimme oplossingen bij te dragen aan duurzaamheid. ‘Onze focus is om met slimme oplossingen, zoals TrackOnline, voor onze klanten de kosten alsook de impact op het milieu te minimaliseren. Dit doen we door herbruikbare emballagestromen te managen voor onze klanten in plaats van minder duurzame vormen zoals karton. Daarnaast kunnen we de hoeveelheid aan transportkilometers reduceren en daarmee een bijdrage leveren aan duurzaam ondernemen’, aldus Thuijs. Toon de Jong, commercieel directeur van Bexter, haakt hier op in: ‘Bij Bexter geloven we in het leveren van duurzame software. Dat we daarmee ook onze klanten hierin kunnen voorzien, vinden we een belangrijke stap om een circulaire economie mogelijk te maken.’

 

Meer weten over de overstap naar TrackOnline? Ga naar https://trackonline.com voor meer informatie! Of neem contact op met Toon de Jong via t.dejong@bexter.nl  of (015) 750 10 50. Wil je meer weten over het overstapproces van HB, neem dan contact op met Bas Thuijs via b.thuijs@hb-rts.com.